Humánmeteo: migrént okoz a melegedés (2020.05.07.)

Pénteken frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz. A frontérzékenyek szervezete megpihen, csak a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket.

Holnap nem érkezik front térségünkbe, ez pedig végre lehetőséget teremt arra, hogy a megterhelő hidegfront és az erősen szeles idő után kipihenhessük magunkat - írja a Meteo Klinika. Reggel még helyenként hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők még enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek átmozgatása, vagy akár egy meleg borogatás is enyhíthet a panaszokon.

A fokozottan érzékenyek migrént tapasztalhatnak.
A fokozottan érzékenyek migrént tapasztalhatnak. Fotó: Getty Images

Panaszokat inkább csak akkor tapasztalhatunk, ha fokozottan érzékenyek vagyunk a hirtelen melegedésre. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítsunk, amik ronthatják a komfortérzetet.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy a következő napokon nőni fog a pollenkoncentráció. A közlekedésben veszélyes időjárási jelenség nem várható, de a melegedés miatt tompák a reflexek. A balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció