Humánmeteo: migrént okoz a meleg (2020.06.24.)

A fejfájósok biztosan nem pihenhetnek csütörtökön, de egyéni érzékenység függvényében másnál is jelentkezhetnek panaszok. Lássuk a részleteket!

Holnap pihentetőbb, markáns hatásoktól mentes időre számíthatunk, az előző napokhoz képest pedig némileg javul a munkavégző- és a fizikai teljesítőképesség is - írja a Meteo Klinika. Most bátran belefoghatunk nagyobb erőfeszítést igénylő feladatokba is, és egyébként is jellemző lesz a jobb kedélyállapot, hangulat. Megszűnhet az esetleges vérnyomás-ingadozás is. Azonban ha az átlagnál érzékenyebben reagálunk a melegedésre, akkor migrén kínozhat minket, és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál.

A fejfájósok biztosan nem pihenhetnek csütörtökön.
A fejfájósok biztosan nem pihenhetnek csütörtökön.

Az allergiahelyzetben újbóli gyors romlás várható. Ebben az időszakban a pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb és legintenzívebb panaszt: erre érzékenyként orrfolyást, szemviszketést, könnyezést tapasztalhatunk. Kerüljük a tejtermékek fogyasztását, porszívózzunk gyakrabban, és a lakást is csak a reggeli, vagy a kora esti órákban szellőztessük, így csökkenthetjük a tüneteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció