Humánmeteo: migrénes csütörtök jön (2020.03.25.)

Csütörtökön nem érkezik front, kedvezőbb időszak veszi kezdetét. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban nem javul számottevően.

Holnap frontmentes időszak veszi kezdetét, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat - írja a Meteo Klinika. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek kellemetlen tüneteink, például fejfájás, ha fokozottan érzékenyek vagyunk a szeles időre. Kissé ingerlékenyebbek lehetünk a megszokottnál, a melegedés hatására pedig a migrénünk is előjöhet.

A melegedés hatására előjöhet a migrénünk
A melegedés hatására előjöhet a migrénünk

Már javában tart a pollenszezon, a nyírfa, a nyárfa pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékenyek vagyunk rájuk. A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen naplementekor, és az élénk oldalszél miatt is legyünk óvatosak, vezessünk lassabban a megszokottnál, és tartsunk nagyobb követési távolságot.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció