Humánmeteo: migrén gyötörhet szombaton (2020.01.24.)

Szombaton egy nyugat felől érkezett kettősfront fejti ki hatását. Sokan válhatnak lehangolttá, kedvetlenné, és gyakori panasz lesz a fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

Szombaton országszerte kettősfronti hatás érvényesül, tovább fokozódhatnak a panaszaink akár a hideg-, akár a melegfrontra vagyunk érzékenyek - írja a Meteo Klinika. Nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatunkra. A vérnyomásunk szintén ingadozhat, a keringési panaszok egészen a jövő hét elejéig fennállhatnak.

Nagy eséllyel fejfájás, migrén jelentkezhet szombaton
Nagy eséllyel fejfájás, migrén jelentkezhet szombaton

A szabadban csökken a hőérzet, a megfázásveszély pedig növekszik, és a járványok terjedésének is kedveznek a körülmények. Az utakon a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett figyelmetlen, türelmetlen sofőrök is növelik a balesetveszélyt. Lassabb haladás, fokozott körültekintés javasolt a vizes útszakaszokon, a vízátfolyások területén különösen legyünk óvatosak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: