Humánmeteo: melegfront érkezik (2020.05.16.)

Vasárnap egy melegfront éri el az országot, ami az arra érzékenyek körében kellemetlen panaszokat eredményezhet.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint a melegfronti hatás következményeként migrén, illetve fáradékonyság és alvászavarokis felléphetnek. A legintenzívebb tünetekre a déli országrészben kell számítani. A panaszok enyhítése érdekében javasolt fokozott folyadékbevitelre törekedni, illetve a fáradtság leküzdésében hasznos lehet néhány csésze tea a nap folyamán.

Vasárnap a melegfront migrénes panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél
Vasárnap a melegfront migrénes panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél

A változékony időben vérnyomás-ingadozás, valamint egyéb keringési problémák is jelentkezhetnek, ráadásul nemcsak vasárnap, hanem a jövő hét elején is. Mindez elsősorban az időseket és a krónikus betegeket veszélyezteti leginkább, így számukra mindenképpen ajánlott, hogy kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket ezekben a napokban.

Szabadtéri programok szempontjából most nem lesz kedvező az időjárás, ha kimozdulunk, vigyünk magunkkal esernyőt. Ami az allergiásokat illeti, jelenleg a pázsitfűfélék pollenje lehet jelen magas koncentrációban helyenként a levegőben, így az okozza a legtöbb panaszt.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés