Humánmeteo: meleg lesz kedden (2019.09.30.)

Kedden front nem érinti térségünket, a fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Az erősen szeles időben nyugtalanabbá, ingerlékenyebbé válhatunk.

Kedden frontmentes idő várható - írja a Meteo Klinika. A déli, délnyugati irányúra forduló szél erős marad, amely miatt fejfájást tapasztalhatunk, nyugtalanabbá és ingerlékenyebbé válhatunk. A fejfájás ellen megoldást jelenthet a fokozott folyadékfogyasztás, viszont az alkoholos, valamint a magas koffeintartalmú italokat érdemes kerülni. Ezen a napon próbáljuk meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és lehetőség szerint töltsük nyugodt körülmények között a napot.

Frontmentes idő várható. Fotó: iStock

Az átlagnál pár fokkal melegebb időben az érzékenyeknél melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. A meleg hatására fáradékonyságot és koncentrálási problémákat tapasztalhatunk, élénkítőként fogyasszunk el egy csésze teát.

A kellemes, napos időben ajánlott minél több időt a szabad levegőn tölteni, a friss levegő akár fejfájását is enyhítheti. A sok napsütés és mérsékelt meleg pozitívan hat hangulatunkra és közérzetünk is javulhat tőle.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: