Humánmeteo: megviselhet a melegedés (2019.12.16.)

Kedden további melegedés zajlik élénk, erős szél kíséretében, mely többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. A fáradékonyságot a napsütéses időszakok ellensúlyozhatják.

Kedden ugyan nem érkezik front, de tovább melegszik az idő és többfelé erős lesz a szél, így aki érzékenyebb az erős légmozgásra, annak nehéz időszakra kell készülnie - írja a Meteo Klinika. Napközben fejfájást, migrént tapasztalhatunk, ráadásul még ingerlékenyebbek, feszültebbek is lehetünk a megszokottnál. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul. Ez az élénk, a Dunántúlon helyenként viharos közeli szél egész nap rontja a humánmeteorológiai helyzetet, és este is csak átmenetileg mérséklődik.

Végtagfájdalmak jelentkezhetnek

Reggel északon helyenként párássá válhat a levegő, aki ezeken a területeken él, annál fokozódhatnak az ízületi panaszok, végtagfájdalmakkal ébredhet. Ezek mérséklésére jót tesz, ha ébredéskor tehermentesen átmozgatjuk az érzékeny területeket. Napközben álmosak, tompák lehetünk, még a hosszabb hétvégi pihenések ellenére is. Szükség van az élénkítésre, de inkább kerüljük a koffeintartalmú italokat!

Sokak szervezetét megviselheti a keddi idő. Fotó: iStock
Sokak szervezetét megviselheti a keddi idő. Fotó: iStock

Kezdetben országszerte, nyugaton pedig még délután is napos lesz az idő, ez javítja a hangulatot, a kedélyállapotot, némiképp ellensúlyozhatja a feszültséget is. Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel, a megfelelő ásványi anyagok pótlásával készíthetjük fel magunkat az előttünk álló szokatlan melegedés ellen. A légszennyezettség csak a reggel ködös tájakon emelkedhet meg átmenetileg, egyébként a szeles időnek köszönhetően országszerte tiszta a levegő.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső