Humánmeteo: megviselhet a furcsa idő (2019.10.23.)

Csütörtökön nem érkezik légköri front, azonban melegfronti tünetek, migrén és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek az évszakhoz képest szokatlan időjárás miatt.

Csütörtökön nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, aki azonban a melegfrontra fokozottan érzékeny, akár migrént, fejfájást is tapasztalhat - írja a Meteo Klinika. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkahelyi teljesítményünket.

Keringési panaszok jelentkezhetnek

A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. Helyenként hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket. Napközben aztán gyorsan szűnnek a tünetek, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért az érintettek ebben az időszakban lehetőleg próbálják kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet. A nagyobb városokban a légszennyezettség közepes.

A szokatlan idő kellemetlen tüneteket válthat ki. Fotó: iStock
A szokatlan idő kellemetlen tüneteket válthat ki. Fotó: iStock

A közlekedés során reggel helyenként sűrű köd ronthatja a látási viszonyokat. Napközben veszélyes időjárási jelenség általában nem várható, azonban a napsütés időnként zavaró lehet, ezért célszerű egy napszemüveget bekészíteni a vezetéshez. A jó időt sok biciklis használja ki, számítani lehet arra, hogy megnövekszik a számuk az utakon, fokozott körültekintés javasolt!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció