Humánmeteo: megvisel a szerdai időjárás (2019.12.17.)

Mindenkit megviselhet ez a decemberre nem jellemző időjárás, még akkor is, ha nem tör ránk holnap újabb front.

Szerdán nem éri el front a Kárpát-medencét, a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében azonban továbbra is jelentkezhetnek, és még napokig fennállhatnak a panaszok - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. A felhős, fényszegény területeken élők enyhe lehangoltságot, rosszkedvet is tapasztalhatnak, a hirtelen jött melegedés pedig mindannyiunkat megviseli. Általánosak lehetnek az alvásproblémák, habár északon ezek intenzitása valamelyest csökken.

fejfájás, migrén
fejfájás, migrén

A kialvatlanság miatt napközben fáradtabbak, ingerültebbek lehetünk, koncentrációs problémák és migrén is felléphet. Ezekben a napokban nem javasolt kávét és csokoládét fogyasztani, kerülni kell a vörös húsokat és a vörösbort is.

Fokozódó fájdalmak

Bár napközben meleg van, a reggeli hűvös fokozhatja az ízületi panaszokkal élők tüneteit, érdemes ilyenkor egy könnyed átmozgató tornával kezdeni a napot, amivel enyhíthetünk panaszainkon.

Később viszont, aki teheti, használja ki az enyhe időt egy kellemes kirándulásra, s a napos tájakon élők ilyenkor akár 30 perc alatt feltölthetik D-vitaminraktáraikat, amivel immunrendszerüket is erősíthetik. Szerencsére lesz annyi légmozgás, hogy a légszennyezettség is alacsony szinten maradjon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő