Humánmeteo: megvisel a pénteki idő (2019.12.05.)

Pénteken ugyan nem érkezik front, a nyirkos idő azonban továbbra is megterheli a szervezetet. Fáradékonyság, álmosság is jelentkezhet, és persze a fejünk is fájhat.

Pénteken nem érkezik front, de ismét többfelé okozhat panaszokat a tartósan nyirkos idő - írta a Meteo Klinika. A hideg miatt az ízületi bántalmakban szenvedők tünetei ismét felerősödhetnek, elsősorban a kopásos jellegű fájdalmak intenzitása fokozódik. Már reggel érdemes egy könnyed, kímélő tornával kezdeni a napot és napközben is jó, ha folyamatosan melegen tartjuk a végtagokat. A fényszegény órákban fáradékonyságot, ok nélküli álmosságérzetet tapasztalhatunk még akkor is, ha alapvetően eleget pihentünk. A szürkeség a közérzetére és a teljesítőképességére is rossz hatással lehet, és akár a fejünk is fájhat.

Fáradtság és fejfájás jelentkezhet sokaknál. Fotó: iStock
Fáradtság és fejfájás jelentkezhet sokaknál. Fotó: iStock

Fontos az immunerősítés

A hideg, gyakran nyirkos idő kedvez a járványok terjedésének, egyre többen szenvednek felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekben. Azimmunrendszererősítése mindenkinél fontos, a kisgyerekek és az idősek pedig méginkább veszélyeztetettek. A fertőzések terjedésének gátat szabhatunk, ha kerüljük a tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mosunk. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg meleg teákat, leveseket, valamint a gyomrot kevésbé megterhelő ételeket.

A közlekedők reggel többfelé, helyenként pedig napközben is sűrű ködfoltokkal találkozhatnak. Nagymértékben lecsökken a látástávolság, vezessünk sokkal lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot! Az útburkolat síkossá, csúszóssá válhat, lefagyott útszakaszok is előfordulnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció