Humánmeteo: megvisel a felmelegedés (2021.02.02.)

Nem érkezik markáns front felénk szerdán, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai tovább erősödhetnek. Az ízületeseknek szintén nem kedvez az időszak.

Szerdán erős front nem éri el a Kárpát-medencét, a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében azonban továbbra is, és még napokig fennállhatnak panaszok. Borongós, fényszegény nap várható a legtöbb helyen, illetve szórványosan csapadék is előfordul. A melegedés tehát nem társul kellemes, napos idővel. A melegfront jellegű változás negatív hatásairól a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Fejfájást, fáradtságot, rosszkedvet is tapasztalhatunk szerdán. Fotó: Getty Images
Fejfájást, fáradtságot, rosszkedvet is tapasztalhatunk szerdán. Fotó: Getty Images

Rosszkedvűek, lehangoltak lehetünk

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett a felhős, fényszegény időszakokban kisebb lehangoltság és rosszkedv is felléphet. Az újabb, viszonylag hirtelen jött melegedés mindenkit megviselhet. Általánosak lehetnek az alvásproblémák, habár északon ezek intenzitása valamelyest kisebb. A kialvatlanság miatt napközben fáradtabbak, ingerültebbek lehetünk, koncentrálási problémák és migrén is felléphet. Ezekben a napokban nem javasolt kávét és csokoládét fogyasztani, kerülni kell a vörös húsokat és a vörösbort is.

Reggel kissé hűvös van, elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenvedünk, akkor a sajgó ízületeinket tornáztassuk meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelhetjük a tüneteket.

A levegőben kis mennyiségben megtalálható a mogyoró és az éger pollenje, a csapadék miatt azonban csökken a koncentrációja. A csapadékmentes területeken viszont romlik a pollenhelyzet.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)