Humánmeteo: megterhelő napok jönnek (2020.06.23.)

A következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, ami sokak szervezetét megviselheti. A nagy hőingás keringési és szívproblémákat okozhat.

Szerdán folytatódik a frontmentes időszak, mégis sokaknál jelentkezhetnek kellemetlen tünetek - írja a Meteo Klinika. A reggeli időszakban a megszokottnál erősebben lehűl a levegő, helyenként a leghidegebb órákban csupán 10 fokot mérhetünk. A hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak: az érintettek akár egy néhány perces tornával is enyhíthetik a panaszokat, délutánra pedig mindenhol mérséklődnek is a tünetek.

Múló rosszullétek jelentkezhetnek

Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, amely keringési és szívproblémákat okozhat. Az időjárási változásokra érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás és múló rosszullétek jelentkezhetnek, ebben az esetben nem ajánlott megterhelő fizikai munkát végezni.

A napi hőingás sokak szervezetét megviselheti. Fotó: Getty Images
A napi hőingás sokak szervezetét megviselheti. Fotó: Getty Images

Az északnyugati szél több helyen erős marad, emiatt a szélre érzékenyek továbbra is fejfájást és szokatlan stresszt tapasztalhatnak. Az év ezen időszakában is fontos a szervezet védekezőképességének erősítése, naponta több alkalommal fogyasszunk valamilyen idénygyümölcsöt vagy zöldséget. Az allergiásoknál a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozhatnak panaszokat, emellett a kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is eléri a magas-nagyon magas szintnet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő