Humánmeteo: megterhelő napok jönnek (2020.01.27.)

Kedden napközben északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, de előtte keleten még melegfront jellegű változások is zajlanak. Nagy lesz az igénybevétel!

Kedden egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a megterhelő időszak, nem pihenhet a szervezetünk - írja a Meteo Klinika. A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatunk, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

Könnyen megbetegedhetünk a hűvös, nyirkos időben. Fotó: iStock
Könnyen megbetegedhetünk a hűvös, nyirkos időben. Fotó: iStock

Kedvez az idő a kórokozók terjedésének

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzünk rétegesen, a csapadék és a szél miatt ugyanis több fokkal csökken a hőérzet. Mivel a nyirkos levegő kedvez a kórokozók terjedésének is, könnyen megfázhatunk. Mossunk kezet a szokásosnál gyakrabban, és fogyasszunk sok vitamint!

A front jótékony hatásaként említhető, hogy mögötte tartósan kitisztul a levegő. A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, ráadásul szétszórtak, figyelmetlenek is lehetünk, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon! A nedves utakon megnövekszik a féktáv, vezessünk az útviszonyoknak megfelelően!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: