Humánmeteo: megterhelő lesz a szombat (2020.05.22.)

Holnap esős, borús időre számíthatunk, de közben egy melegfront is eléri térségünket. Ez pedig nemcsak az időjárásra érzékenyek szervezetét terheli meg.

A szombaton érkező melegfront az arra érzékenyek körében migrént, fáradékonyság és alvászavart okozhat - tájékoztat a Meteo Klinika. A tünetek mérséklése érdekében fogyasszunk több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a Dunántúlon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek tünetek.

A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok jelentkezhetnek, melyek a következő napokon is tartósan előjöhetnek. Az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztettek, ők lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A fronthatás és az eső miatt vezessünk a szokásosnál óvatosabban. Fotó: Getty Images
A fronthatás és az eső miatt vezessünk a szokásosnál óvatosabban. Fotó: Getty Images

A Dunántúlon és a középső tájak nagy részén szeszélyes, csapadékos lesz az idő, amely nem kedvez a szabadtéri programoknak. Délutántól szerencsére egyre többfelé eláll az eső és felszakadozik a felhőzet. A csapadék és a felhőzet alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, ezért ha kimozdulunk otthonról, öltözzünk rétegesen és legyen nálunk esernyő vagy esőkabát.

Az allergiások állapotának kedvez a csapadékos időjárás. A pollenszint ingadozó lesz, a kőris és a platán pollenje már csak alacsony mennyiségben van jelen a levegőben, de a pázsitfűfélék légköri koncentrációja néhol eléri a közepes-magas szintet.

Amennyiben holnap a volán mögé ülünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk a megszokottnál lassabban és körültekintőbben, hiszen a nedves útszakaszok növelik a veszélyt!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés