Humánmeteo: megterhelő lesz a péntek (2020.03.12.)

Pénteken rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai erősödnek, a komfortérzet pedig általánosan alacsony lesz, több embernél jelentkeznek vérnyomáspanaszok is.

Pénteken virradóan észak, északnyugat felől hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent szervezetére, amit minden frontérzékeny megszenvedhet - írja a Meteo Klinika. Az erős északnyugati szél szintén sokaknál okoz panaszokat, ami az alvásunkat is megzavarhatja, napközben pedig ingerültséget és indokolatlan idegi feszültséget válthat ki. A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatjuk - sokaknál görcsösfájdalomjelentkezhet.

Sokaknál görcsös fejfájás jelentkezhet. Fotó: Getty Images
Sokaknál görcsösfejfájásjelentkezhet. Fotó: Getty Images

Erősítsük az immunrendszerünket

A hideg, szeles időben a hőérzetünk is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények. Könnyen megfázhatunk, ezért folyamatosan erősítsük az immunrendszerünket friss zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelentetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: