Humánmeteo: megterhelő lesz a csütörtök (2020.06.17.)

Változékony időre számíthatunk csütörtökön is, ami sokak szervezetét megterheli.

Csütörtökön egy a Kárpát-medence térségében örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat, ennek következtében folytatódik a változékony idő - írja a Meteo Klinika. Ez többeknél okoz vérnyomásproblémákat: gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a fokozottan érzékenyeknél intenzív tünetek is jelentkezhetnek.

Sokakat gyötörhet fejfájás

Az eső mellett többfelé várhatóak záporok és zivatarok, amelyek hatására fülledté válik a levegő. Az idősek és a légúti megbetegedéssel küzdők körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet. Az asztmások állapota romolhat, zivatarok idején maradjanak zárt térben és lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Sokakat megviselhet a holnapi időjárás. Fotó: Getty Images
Sokakat megviselhet a holnapi időjárás. Fotó: Getty Images

Az élénk, időnként erős szél által érintett tájakon fejfájás jelentkezhet, nyugtalanná, ingerlékennyé válhatunk. Az időjárás szabadtéri programoknak nem kedvez, amennyiben kültéri programot tervezünk, semmiképp se hagyjuk otthon az esernyőt vagy az esőkabátot.

Az UV-sugárzás a felhőzet és csapadék miatt többnyire mérsékelt lesz, de a napos tájakon elérheti az erős fokozatot. Fontos, hogy ebben az időszakban se feledkezzünk meg a folyadékbevitelről és az egészséges táplálkozásról. A pollenterhelés közepes, a pázsitfű és a csalán pollenje okozza a legtöbb panaszt. Az allergiásoknak ajánlott kerülni az erdőket, réteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: