Humánmeteo: megterhelő kedd jön (2019.10.28.)

Felerősödnek a frontérzékenyek panaszai, illetve általában véve is igen megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet kedden.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint kedden egy erős hidegfront halad át az országon észak, északnyugat felől. A markáns változás nem csupán a hidegfrontra érzékenyek szervezetére fejt ki jelentős hatást, ráadásul a megerősödő szél is sokaknál válhat ki kellemetlen panaszokat. Összességében sokan tapasztalhatnak éjszakai álmatlanságot, nyugtalanságot, napközben pedig ingerültséget, szokatlan idegi feszültséget. A gyermekek is kezelhetetlenebbek lehetnek a megszokottnál.

Esős, szeles idő lesz kedden egy markáns hidegfront miatt
Esős, szeles idő lesz kedden egy markáns hidegfront miatt. Fotó: iStock

Kedden egész nap görcsös fejfájás ronthatja a közérzetünket. Ebben az időjárási helyzetben magasabb az infarktus kockázata is, valamint kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Ajánlott tehát, hogy lehetőségeinkhez mérten pihenjünk minél többet, igyekezzünk kerülni ezen a napon minden stresszforrást. A hideg időben fokozottabb a megfázás veszélye is, így fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk immunrendszerünk támogatására.

Ami az autós közlekedést illeti, számolni kell az erős szél okozta csökkent menetstabilitással, ami által jelentősen fokozódik a balesetveszély. A sofőrök egyébként is ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetnek, továbbá többfelé előfordulhatnak nedves, csúszós útszakaszok. Vezessünk tehát nagyon körültekintően, óvatosan, ha a volán mögé ülünk!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció