Humánmeteo: megterhelő hidegfront jön (2021.02.26.)

Szombatra virradóan egy hidegfront éri el hazánkat, és egész nap kifejti a hatását. A szeles időben visszaesik a hőmérséklet, és sok panasz jelentkezhet az ország egész terültén.

Szombaton estig hidegfronti hatás érvényesül, a legtovább keleten számíthatunk erre. A felhősödés mellett csak szórványos csapadék érkezik, a szél azonban sokfelé megerősödik, és a hőmérséklet is észrevehetően visszaesik az előző napokhoz képest. A jelentkező panaszok egész nap ronthatják az életminőséget. A drasztikus és gyors változás hatására gyengül az immunrendszer,fertőzésveszély térkép a Meteo Klinikán!

A hidegfront miatt görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. Fotó: Getty Images
A hidegfront miatt görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. Fotó: Getty Images

Rosszulléttel is számolhatunk

A hidegfront nyomán görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, és nem csak azoknál, akik frontérzékenynek gondolják magukat. A vérnyomás is ingadozhat, illetve keringési panaszok, múló rosszullét léphet fel. Ajánlott a szokottnál több folyadékot fogyasztani, és a szabad időt lehetőleg töltsük pihenéssel. Az étkezés során is válasszuk a kevésbé megterhelő fogásokat, a túl zsíros és fűszeres ételek kerülendők. A szeles időszakokban ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatunk.

Kezdetben nem kedvez az idő a szabadtéri tevékenységeknek, de délutánra javul a helyzet. Azzal azonban számolni kell, hogy a szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, és zavaró is lehet. Allergiásként most nem számíthat kifejezetten intenzív tünetekre, de a mogyoró, az éger, a nyár és a ciprusfélék virágpora még így is nagyobb mennyiségben van jelen. A következő napokban átmenetileg javul az allergiahelyzet. A légszennyezettségben szintén átmeneti javulás várható.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)