Humánmeteo: megnyugszik az időjárás (2020.01.22.)

Bár eleinte az ország keleti részén még számítani lehet enyhe hidegfronti hatásra, csütörtökön már mérséklődnek a humánmeteorológiai panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint csütörtökön nem érkezik időjárási front a Kárpát-medence térségébe. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, akadnak azonban más tényezők, amelyek többeknél okozhatnak kellemetlen tüneteket. Reggel a nyirkos, többfelé párás idő fokozhatja a kopásos és gyulladásos eredetű ízületi bántalmakat. Amennyiben végtagfájdalommal kelünk, javasolt egy rövid, könnyed átmozgató tornával indítani a napot.

A melegedés hatására fáradtabbnak érezhetjük magunkat a megszokottnál
A melegedés hatására fáradtabbnak érezhetjük magunkat a megszokottnál

Napközben sok napsütésre számíthatunk, és bár mindez pozitív hatással van a komfortérzet, a melegedés hatására azonban ugyancsak jelentkezhetnek panaszok. Az arra érzékenyek körében fáradékonyság, illetve koncentrációs nehézségek léphetnek fel. Jó hír ugyanakkor, hogy a front mögött kitisztult a levegő, így enyhül a légszennyezettség okozta terhelés is.

Ami az autós közlekedést illeti, a reggeli órákban helyenként még találkozhatunk ködfoltokkal, az így nedvessé váló útszakaszokon pedig megnövekedhet a féktáv. Szükség esetén tartsunk tehát nagyobb követési távolságot, illetve vezessünk nagyon körültekintően.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés