Humánmeteo: meggyötör a szerdai időjárás (2020.05.05.)

Szerdán nem érkezik front. A reggeli szokatlanul hideg időszak és a megerősödő szél okozza a legtöbb panaszt.

Szerdán nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten - írja előrejelzésében a MeteoKlinika. Amennyiben kifejezetten frontérzékenyek vagyunk, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékenyek vagyunk a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhatunk, valamint alvásproblémákkal küzdhetünk: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményünkre is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljunk lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhatunk, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt - az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat kerülni kell.

humánmeteorológia, orvosmeteorológa, humánmeteo, szeles idő, hideg idő, frontmentes idő
humánmeteorológia, orvosmeteorológa, humánmeteo, szeles idő, hideg idő, frontmentes idő

Talajmenti fagy is lehet

A front mögött erősen lehűl a levegő, a hajnali időszakban a fagyra hajlamos helyeken talajmenti fagy is kialakulhat. Az ilyenkor szokatlanul hideg időben kopásos eredetű ízületi panaszok léphetnek fel, az érintetteknek ajánlott egy átmozgató tornával kezdeni a napot. A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedvez az idő, az egész napon át tartó napsütés jót tesz a hangulatnak, azonban a viharos szél ront a hő- és komfortérzeten. Az északkeleti és keleti tájakon napközben még eshet az eső.

A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, de a tölgy légköri pollenszintje elérheti a magas szintet. Az allergiásoknak ezen a napon intenzív tünetekre nem kell készülniük. A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. A viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, vezessünk fokozott figyelemmel és legyünk körültekintőek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: