Humánmeteo: markáns melegedés lesz napközben (2020.03.31.)

Szerdán sem érkezik időjárási front fölénk, de a reggeli lehűlést markáns melegedés követi, amely megviselheti a vérnyomásproblémákkal élőket.

Holnap frontmentes lesz az idő, ám éjszaka erősen lehűl a levegő. Az ország nagy részén fagyra kell készülni, a minimum-hőmérséklet értékei -4, -9 fok között alakulnak - írja a Meteo Klinika. A fagyos reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de ezek a tünetek délutánra nagyrészt mérséklődnek.

Sokan küzdenek majd migrénnel szerdán
Sokan küzdenek majd migrénnel szerdán

Veszélyben a krónikus betegek és az idősek

A délelőtt folyamán melegedés kezdődik. Délutánra a 10, 13 fokot is elérhetik a délutáni csúcsértékek, így akár 18-20 fokos napi hőingás is lehetséges. A melegedés melegfrontot jellemző tünetek okoz, az érintettek körében migrén, fáradékonyság és alvászavar jelentkezhet. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást idéz elő, de enyhébb szívpanaszok is felléphetnek - a krónikus betegek és az idősek a leginkább veszélyeztetettek, nekik ajánlott többet pihenni.

A pollenszint közepes, a légszennyezettség pedig jellemzően a Tiszántúlon magas, egyes nagyvárosokban veszélyes lehet a levegő minősége. A közlekedést nehezítheti a napsütés, így érdemes fokozott figyelemmel vezetni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció