Humánmeteo: markáns lehűlés jön (2019.12.03.)

Bár szerdán nem érkezik front a térségbe, a markáns lehűlés azonban így is jelentős megterhelést ró a szervezetünkre.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán anticiklon alakítja időjárásunkat. Éjszaka erősen lehűl a levegő, helyenként akár mínusz 10-13 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, valamint több helyen képződhet sűrű, zúzmarás köd. A fagyos időben többeknél jelentkezhetnek görcsös panaszok, így fejfájás, izom- és hasi görcsök.

Az éjszaka képződött köd több helyen nappal is megmarad szerdán
Az éjszaka képződött köd több helyen nappal is megmarad szerdán. Fotó: iStock

Egyes területeken napközben is tartósan megmarad az éjszaka képződött köd, amihez hószállingózás és fagypont alatti csúcshőmérséklet is társulhat. A borús, fényszegény időben sokaknál hangulati zavarok léphetnek fel: a levertség mellett szokatlan fáradékonyságot tapasztalhatunk. Mindez a munkahelyi, illetve iskolai teljesítőképességet is rontja.

Maga az időjárás sem kedvez a szabadtéri programoknak, ráadásul a légszennyezettség mértéke is fokozódik, főként északkeleten. Érdemes tehát zárt helyen tölteni a napot, ha pedig elindulunk valahova, öltözzünk kellően melegen és rétegesen, mert a hőérzet nagyon alacsonyan alakul.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: