Humánmeteo: markáns hidegfront jön (2020.02.20.)

Megterhelően alakul pénteken a humánmeteorológiai helyzet, a frontérzékenyek panaszai egész nap kitarthatnak.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint pénteken napközben egy hidegfront halad át az országon északnyugat felől. Mind a markáns változás, mind az erős, olykor viharos szél okozhat kellemetlen tüneteket. Már előző éjszaka sokan tapasztalhatnak alvászavarokat, aminek következtében aztán napközben ingerültebbek, feszültebbek lehetnek a megszokottnál.

A markáns hidegfront sokaknál kellemetlen fejfájást válthat ki
A markáns hidegfront sokaknál kellemetlen fejfájást válthat ki. Fotó: Getty Images

A gyermekekre szintén kihatással van a mostani időjárási helyzet. Ők kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek. Ugyancsak gyakori panasz lesz a fejfájás: egész nap jelentkezhet görcsös jellegű fájdalom. Lehetőség szerint érdemes tehát sokat pihenni, főként a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők és idősek számára javasolt, hogy kerüljék a terhelést.

Ami az autós közlekedés illeti, az olykor viharos széllökések miatt csökken a járművek menetstabilitása, jelentősen növekszik a balesetveszély. Sok lesz az utakon az ingerült, türelmetlen sofőr, valamint többfelé lehetnek nedves, csúszós útszakaszok. Vezessünk tehát nagyon körültekintően, ha a volán mögé ülünk!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: