Humánmeteo: markáns hidegfront jön (2019.10.01.)

Szerdán egy erős hidegfront éri el az országot, ami sokaknál eredményezhet kellemetlen tüneteket.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint a hidegfronti hatás főként a Dunántúlon és a középső országrészben érvényesül holnap. Mindez görcsös fejfájást és izomgörcsöket okozhat a hidegfrontra érzékenyek körében. Romolhat a szívbetegek állapota, megemelkedik többi között az infarktus kialakulásának kockázata is, éppen ezért ajánlott, hogy az érintettek kerüljék a fizikai megterhelést.

Esővel, lehűléssel érkezik a hidegfront
Esővel, lehűléssel érkezik a hidegfront. Fotó: iStock

A Dunántúlon a front hatására borult és csapadékos idő várható, ami természetesen nem kedvez a szabadtéri programoknak. Eközben a keleti megyékben az esti órákig nem várható eső, sőt, a napközbeni melegedés hatására melegfronti jellegű panaszokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek.

Ami a pollenhelyzetet illeti, a parlagfű pollenjének légköri koncentrációja az Alföldön még elérheti az erős fokozatot, ezt leszámítva azonban az alacsony-közepes tartományban alakul. Az UV-sugárzás gyenge vagy mérsékelt szinten marad.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció