Humánmeteo: lehangoló lesz a hétfő (2020.01.12.)

Bár hétfőn nem érkezik front térségünkbe, a borult, fényszegény időben többen lehangoltságot és fáradtságot tapasztalhatnak.

Holnap nem érkezik fölénk front, egy nagy kiterjedésű anticiklon alakul ki, amely több napon át meghatározza időjárásunkat - írja a Meteo Klinika. Az anticiklon miatt egyre nagyobb területen képződik tartós és sűrű köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet. A fényszegény időszakban többen fáradékonynak érezhetik magunkat, lehangoltság jelentkezhet.

Lehangoló lesz a hétfő
Lehangoló lesz a hétfő. Fotó: iStock

Bár időjárási front nem érkezik fölénk, a fokozottan érzékenyek - elsősorban délkeleten - gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak, például fejfájás, gyulladásos panaszok nehezíthetik napjukat. A krónikus betegek és az idősek körében vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a panaszok mérséklése érdekében ajánlott kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, a nyirkos, hűvös időben alacsony hő- és komfortérzetre kell számítani. A légszennyezettség nő, egyre több helyen veszélyes a levegő minősége. A közlekedés során a pára és köd okozza a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, emellett a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv.

Hószállingózás is lehet hétfőn Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös időre lehet számítani holnap - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Főként a ködös tájakon alakulhat ki néhol ónos szitálás, hószállingózás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: