Humánmeteo: küzdelmes lesz a szombat (2020.01.31.)

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, de a melegedés és a nagy napi hőingás intenzív tüneteket okozhat.

Holnap frontmentes időben lesz részünk; éjszaka lehűl a levegő, helyenként fagypont közelében alakul majd a hőmérséklet, amely elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat - írja a Meteo Klinika.

Küzdelmes lesz a szombat
Küzdelmes lesz a szombat

A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délután helyenként a 15 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke. A helyenként több mint 12-13 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

Intenzív, tartós panaszok

A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság és most intenzív, tartós panaszokra is fel kell készülni.

A nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége, de a következő napokon érkező frontok várhatóan kitisztítják a levegőt. A közlekedés során a melegedés és az élénk szél okozza a fő veszélyt. Az élénk szél ront a gépjármű menetstabilitásán, a melegedés hatására tompulnak a reflexek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: