Humánmeteo: kikészít a szerdai időjárás (2020.02.04.)

Szerdán markáns fronthatás már nem érvényesül, de napközben sem mérséklődnek az előző napokban tapasztalt tünetek. A szélre érzékenyek panaszai még napokig nem szűnnek.

Bár holnap nem számíthatunk markáns fronthatásra, továbbra sem pihenhet a szervezetünk - írja a Meteo Klinika. Fejfájásra, a görcsös panaszok erősödésére számíthatunk, illetve vérnyomás-ingadozás is előfordulhat annál, aki hajlamos rá. Tartósabb tünetekre azok készüljenek, akik érzékenyek a szélre, ebben az esetben ráadásul egész héten alvásproblémákkal is küzdhetünk. Napközben a fejfájásunk is erős lehet.

Az erős szél sokakat megviselhet
Az erős szél sokakat megviselhet

A levegő tiszta, ám a közlekedés továbbra is veszélyes lesz. Az intenzív széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a feltételeket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció