Humánmeteo: kettősfront jön (2020.03.05.)

Kettősfronti hatás várható pénteken, ráadásul a borongós, esős idő is negatív hatással lehet a közérzetünkre.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint estére már országszerte jelentkezhetnek kellemetlen panaszok mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében. A légkörben zajló változások fejfájást, migrént, álmosságérzetet idézhetnek elő, valamint álmatlanságot. A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők számára szintén megterhelő lehet ez az időszak.

A kettősfronti hatás sokaknál okozhat fejfájást, migrént pénteken
A kettősfronti hatás sokaknál okozhat fejfájást, migrént pénteken

A gyakori frontátvonulások okozta tartós megterhelés miatt legyengülhet a szervezet, emiatt pedig fogékonyabbá válhat a különböző fertőzésekkel szemben. Emellett a párás idő is kedvez a vírusok terjedésének. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk a kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozásra, illetve a gyakori és alaposan kézmosásra.

Öröm az ürömben, hogy a mozgalmas időjárás nyomán kitisztult a levegő, így sem a légszennyezettség, sem a pollenek nem okoznak markáns tüneteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció