Humánmeteo: kellemetlen nap vár ránk (2020.03.02.)

Kedden ismét kettősfronti hatás várható. Borongós, lehangoló, sokfelé csapadékos lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. A szívbetegekre különösen veszélyes a holnapi időjárás.

Kedden ismét egy fölénk húzódó kettősfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet, újabb kellemetlen nap vár ránk - írja a Meteo Klinika. A borongós, gyakran csapadékos idő a hangulatunkra és a közérzetünkre is rányomja a bélyegét. Ezekben a napokban gyakran jelentkezhet fejfájás és migrén, a fájdalmakat pedig az élénk szél is erősítheti. A kellemetlen tünetek egész nap kitarthatnak.

Sokakat kínozhat fejfájás holnap. Fotó: Getty Images
Sokakat kínozhat fejfájás holnap. Fotó: Getty Images

Veszélyben a szívbetegek

Már előző este ajánlott idejében lefeküdni, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhetünk. A tartós fronttevékenység a szívbetegségeket fokozottan megviselheti, náluk vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. Az érintettek próbálják tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölteni a napot. A szél és a csapadék miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakulhat. Öltözzünk rétegesen, emellett az esernyőt, esőkabátot se felejtsük otthon! A pollenszint mérsékelt marad.

A közlekedésben nedves, esőtől csúszós útszakaszokkal érdemes számolni, ami miatt megnő a féktáv, ajánlott ezért lassabban vezetni. Élénk, erős légmozgás ronthatja a menetstabilitást, ráadásul figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhatunk, közlekedjünk a szokásosnál is óvatosabban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció