Humánmeteo: kellemetlen lesz a kedd (2019.11.25.)

Kedden napközben elkerülik a frontok térségünket, ám a változékonyság és helyenként a nyirkosság is többféle okozhat humánmeteorológiai panaszokat.

Kedden nem alakítja front a humánmeteorológiai helyzetet, ennek ellenére sokféle kellemetlen tünetet tapasztalhatunk a nyirkosan induló reggelen - írja a Meteo Klinika. Mivel egyre nagyobb területen válik párássá a levegő a hajnali órákban, többen ébredhetnek sajgó végtagokkal, erős ízületi fájdalmakkal. Nyugaton egész nap jelentkezhetnek ezek a kellemetlenségek, keleten azonban napközben némileg mérséklődhetnek a tünetek. A tartósabban borús, szürke és kellemetlenül hideg tájakon rossz hangulat, levertség lép fel többeknél, a görcshajlam is fokozódhat.

Többeknél levertség léphet fel
Többeknél levertség léphet fel

A napos tájakon kedvezően alakul a közérzet és a hangulat, érdemes szabadtéri tevékenységeket végezni, sportolni. A hőmérséklet itt pár fokkal az átlagos felett alakul, a hőérzet csak mérsékelten ingadozhat.

A közlekedés során elsősorban nyugaton találkozhatunk helyenként nedves útszakaszokkal, ilyenkor mindenképpen ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Néhol élénk széllökések ronthatnak a menetstabilitáson.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció