Humánmeteo: jön a melegfront (2020.02.12.)

Holnap melegfronti hatásokra kell készülni, ráadásul a panaszokat erősítheti, hogy a legtöbb helyen a szél továbbra sem mérséklődik.

Csütörtökön a magasban melegedés zajlik, mely intenzív melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. A vérnyomásproblémákkal élőknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. De a csökkent teljesítőképesség és a koncentrálási zavarok mások napját is megnehezítheti. Emellett erős szél rontja a helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást.

A melegfronti hatás miatt fejfájós lesz a csütörtök. Fotó: Jamie Grill/Getty Images
A melegfronti hatás miatt fejfájós lesz a csütörtök. Fotó: Jamie Grill/Getty Images

Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

Az allergiásoknak fontos információhoz, hogy már elkezdődött a pollenszezon. A mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágporának koncentrációjában emelkedés várható, így az arra érzékenyeknél felléphetnek mérsékelt intenzitású tünetek.

Az autóval közlekedők figyeljenek rá, hogy erős lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: