Humánmeteo: jön a melegfront (2019.11.07.)

A frontérzékenyek továbbra sem könnyebbülhetnek meg, a légszennyezettség növekedése pedig mindenkit érinteni fog.

Bár gyenge melegfronttal érkezik a péntek, akár komolyabb tünetek is felléphetnek az erre érzékenyeknél - olvasható a Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzésében. Már reggel nehezen ébredhetünk, s napközben is jellemző lehet az álmosság, bágyadtság. A mostanában gyakori fényszegény időszak pedig még rosszkedvet is okozhat. Különösen azok figyeljenek, akik volán mögé ülnek, hiszen a front hatására lankad a figyelem, csökken a koncentráló képesség, emiatt tompulnak a reflexek is.

bágyadt, lankadt, sofőr, reflex
bágyadt, lankadt, sofőr, reflex

Nemcsak a bágyadtságtól kell azonban tartania azoknak, akik végtagfájdalmakkal élnek, a szürke, párás időben az ízületi panaszok is fokozódhatnak. A nyirkos helyeken ráadásul a hőérzet is elmarad a mért értékektől, ezt érdemes réteges öltözködéssel kivédeni.

Elkerülhetetlenül érint azonban mindenkit a légszennyezettség romlása, főképp a szélvédett völgyekben élők számíthatnak arra, hogy megnő a szállópor légköri koncentrációjának aránya. Ilyenkor a szabadban való sportolás sem ajánlott, a kisgyerekekre, a légúti megbetegedésekkel élőkre és az asztmásokra pedig még jobban figyeljünk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső