Humánmeteo: jön a hidegfront (2020.03.08.)

Hétfőn hidegfront érinti térségünket, amely az érzékenyek körében görcsös panaszokat okozhat, emellett pedig a vérnyomásproblémákat is fokozza.

Holnap hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, de az ország nagy részén folytatódik az átlagosnál melegebb idő. Emiatt a reggeli - helyenként fagyos - időszakban erősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben fokozatosan megszűnnek - írja a Meteo Klinika. A tünetek enyhítése érdekében fájó végtagjainkat tartsuk melegen és tornáztassuk, azonban ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük meg ízületeinket.

A front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket okoz, emellett vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek. A legintenzívebb panaszokra a Dunántúlon élők számíthatnak.

Sokaknak fejfájással indul majd a hét. Fotó: Getty Images
Sokaknak fejfájással indul majd a hét. Fotó: Getty Images

Főleg az ország déli részein délelőtt folyamán erősebben felmelegszik az idő, a délutáni időszakban helyenként 5-6 fokkal az átlag felett alakul majd a hőmérséklet. A déli megyékben ezért jelentkezhet migrénesfejfájásés fáradékonyság.

A változóan felhős idő alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de amennyiben hosszabb ideig a szabad levegőn tartózkodunk, könnyen megfázhatunk, emellett ne felejtsük el, hogy a kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények. Ebben az időszakban nagyon fontos azimmunrendszererősítése, a C-vitamin mellett ajánlott fokozni a D-vitamin bevitelt is.

A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő. A közlekedés során a köd okozza a fő veszélyt, amelynek hatására csökken a látástávolság és nedvessé válik az útburkolat. A nedves utakon megnő a féktáv, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megszokottnál körültekintőbben vezetni!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő