Humánmeteo: jön a hidegfront (2020.01.21.)

Szerdán északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, ami többfelé véget vet a nyirkos időnek, de ezzel együtt sok embernél kisebb-nagyobb panaszokat is okoz majd.

A hidegfrontra érzékenyek fejfájásra, a szelesebb kisalföldi tájakon erősebb fejfájásra, emellett pedig enyhébb görcsös panaszokra is számíthatnak - írja a Meteo Klinika. Az arra hajlamosoknak ingadozhat a vérnyomása és enyhébb rosszullét is felléphet náluk. A szívbetegek pedig kerüljék a megterhelő feladatokat és a felesleges stresszel járó helyzeteket, a szabad idejüket pedig igyekezzenek pihenéssel tölteni. A tartós fényhiány miatt kezdetben továbbra is levertebbek, fásultabbak lehetünk a megszokottnál, illetve indokolatlan álmosság érzet is jelentkezhet. A rövid napos időszakokat is próbáljuk kihasználni, a teljesítőképességünk és a hangulatunk is sokat javulhat a napfénytől.

Ne csodálkozzunk, ha holnap fájni fog a fejünk. A hidegfront tehet róla. Fotó: iStock
Ne csodálkozzunk, ha holnap fájni fog a fejünk. A hidegfront tehet róla. Fotó: iStock

A frontnak azért pozitív hatásait is tapasztalhatjuk: a szél egyre többfelé kisöpri a megülepedett, nyirkos levegőt. A légszennyezettség inkább már csak a szélvédett hegyvidéki völgyekben lehet magas, de a nap végére ott is javulásra van kilátás.

A közlekedést reggel még többfelé nehezíthetik ködfoltok, majd ezek várhatóan megszűnnek. A megerősödő szél miatt északnyugaton csökken a járművek menetstabilitása. Jó hír, hogy napközben javulnak a reflexek, csökken a reakcióidő.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: