Humánmeteo: jön a hidegfront (2020.01.15.)

Csütörtökön gyenge hidegfront érkezik térségünkbe. A nyirkos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett fokozódnak a görcsös panaszok.

Csütörtökön északnyugat felől gyenge hidegfront éri el hazánkat, de az ország nagy részén folytatódik a borús, nyirkos idő - írja a Meteo Klinika. A nap első felében országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben is tartósan fennállhatnak. A front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket okoz, emellett vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek.

Görcsös csütörtökre készüljünk
Görcsös csütörtökre készüljünk

Az ország északnyugati, nyugati részein felszakadhat a köd. Ezeken a tájakon a délelőtt folyamán erősebben felmelegszik az idő, a délutáni időszakban helyenként a 4-5 fokot is elérheti a hőmérséklet. A párfokos melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre nem kell készülni.

A légszennyezettség növekszik, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő. A közlekedés során a köd okozza a fő veszélyt, hatására csökken a látótávolság és nedvessé válik az útburkolat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció