Humánmeteo: jó irányba változik az idő (2020.01.29.)

Holnap picit fellélegezhetünk: nem érinti front a Kárpát-medencét, csupán a változékonyság miatt jelentkezhetnek panaszok. Az arra hajlamosaknak azonban ingadozhat a vérnyomása!

Csütörtökön frontmentes időben lesz részünk, ezáltal a kifejezetten a fronthoz köthető panaszok országszerte mérséklődnek - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. Kisebb fáradékonyságot ugyan tapasztalhatunk, illetve előfordulhat, hogy nehezebben tudunk koncentrálni, összességében azonban pozitív irányba változik a humánmeteorológiai helyzet. Éppen ezért ragadjuk meg az alkalmat, hogy kipihenjük az előző napok fáradalmait, lehetőség szerint töltsük az időt stresszmentes környezetben. A napközben jelentkező változékonyságra érdemes azonban előre felkészülni: a hőérzet ingadozhat, emiatt nő a megfázás rizikója. Az ízületi bántalmak szintén előjöhetnek, és ezek a tünetek tartósnak ígérkeznek.

A vérnyomás-problémákra hajlamosaknak nehéz nap lesz a szerda. Fotó: iStock
A vérnyomás-problémákra hajlamosaknak nehéz nap lesz a szerda. Fotó: iStock

A szabadtéri programok szervezése során mindenképpen javasolt számításba venni a szelesebb időt. Akár egy hosszabb túrát is tervezhetünk, az esernyőt sem kell magunkkal vinnünk - a réteges öltözetre azonban érdemes figyelni. A változó felhőzet függvényében a komfortérzetünk is ingadozhat. Emellett aki vérnyomás-problémákkal küzd, délelőtt enyhébb rosszullétet tapasztalhat - ez különösen a mélyebb völgyekben élőknél lehet jellemző.

A szeles, változékony időnek hála, jelentősen javult a levegőminőség, és a folytatásban sem kell markáns romlástól tartani. A közlekedést többfelé élénk, erős oldalszél nehezítheti, az alacsony napállás esetén pedig zavaró lehet a napsütés - vigyünk magunkkal napszemüveget. Jó hír, hogy javulnak a reflexek, habár helyenként ingerlékenyebb, idegesebb sofőrökkel találkozhatunk.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció