Humánmeteo: ingerlékeny szerda jön (2020.04.14.)

Szerdán tovább javul az élettani helyzet, markáns fronthatásra nem számíthatunk. A hőérzet azonban még ingadozni fog, ami okozhat panaszokat.

Holnap nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, így a frontérzékenyek szervezete kicsit fellélegezhet - írja a Meteo Klinika. Megszűnnek az esetleges görcseik, emésztési panaszaik, és javulást tapasztalhatnak a közérzetükben. A keringési panaszok azonban még mindig egész nap fennállhatnak, és ez a következő napokra is igaz lehet. A hőérzetünk és a komfortérzetünk várhatóan ingadozó lesz, az élénk szél is csökkenti pár fokkal az érzett hőmérsékletet. Ha érzékenyek vagyunk rá, ingerlékenyek lehetünk, illetve a fejfájásra hajlamosak is készüljenek: lehet, hogy megszenvedik a szerdát.

Ingerlékenyek lehetünk szerdán.
Ingerlékenyek lehetünk szerdán.

Amennyiben érzékeny, fehér a bőrünk, 11 és 16 óra között csak úgy tartózkodjunk huzamosabb ideig a napon, hogy előtte bekentünk magunkat fényvédővel. Fontos hír az allergiásoknak, hogy a pollenek közül jelenleg a nyárfa és a nyírfa okozza a legintenzívebb tüneteket.

A közlekedést erős napsütés nehezítheti, ami különösen napkelte és napnyugta idején lehet zavaró. A viharos szél mellett kissé tompábbak lehetnek a reflexeink, vezessünk lassabban a megszokottnál, és tartsunk megfelelő követési távolságot.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció