Humánmeteo: hirtelen jön a meleg (2020.05.17.)

Hétfőn ugyan nem várható fronthatás, ugyanakkor a melegedés hatására többeknél jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint az éjszaka folyamán hűvös lesz ugyan, de fagy nem várható. Az ízületi bántalmakkal küzdők mérsékelt panaszokat tapasztalhatnak. Délutánra a hőmérséklet elérheti a 22-23 Celsius-fokot, mi több, helyenként akár 24-26 fokos nappali maximum is lehetséges. A melegedés hatására migrén léphet fel az arra érzékenyek körében.

Hétfőn sok napsütésben lesz részünk
Hétfőn sok napsütésben lesz részünk

Az elkövetkező napok során tartósan meleg idő várható, illetve további melegedés is elképzelhető. Mindez emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél. A kellemetlenségek mérséklése érdekében javasolt kerülni a puffasztó ételeket, fogyasszunk inkább sovány húsokat, halakat.

Öröm az ürömben, hogy az időjárás immár kedvező lesz a szabadtéri programok szempontjából, mindazonáltal a tömeget, zsúfolt tereket változatlanul ajánlott kerülni a koronavírus-járvány miatt. Figyeljünk oda az alapvető higiéniai szabályok betartására, mossunk minél gyakrabban kezet szappannal és vízzel!

Sok napsütés - csapadék nélkül Sok napsütés mellett az ország déli felén fátyol-, északi felén gomolyfelhők lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfői időjárás-előrejelzésében. A változó irányú szél csak kevés helyen, főként az Északi-középhegység vidékén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: