Humánmeteo: hidegfront miatt görcsölhetünk (2021.04.01.)

A pénteken érkező hidegfront miatt az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsös fájdalmakra panaszkodhatnak. A hirtelen változás sok más embert is megviselhet.

Pénteken egy átvonuló hidegfront alakítja az időjárási helyzetet: egész nap felhős lesz az ég, szórványosan eső és záporok is várhatók, ráadásul északnyugatira fordul és megerősödik a szél is. Tartós, jelentősebb lehűlés kezdődik - a front szervezetünkre gyakorolt hatásáról és a kellemetlen tünetek kezeléséről a Meteo Klinika Frontjelentése adhat részletes tájékoztatást.

humánmeteorológia előrejelzés időjárás hidegfront
Az átvonuló hidegfront görcsös fájdalmakat hozhat magával. Fotó: Getty Images

A szívbetegek legyenek óvatosak

Az arra érzékenyek országszerte tapasztalhatnak görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat. A tünetek várhatóan a nap második felében lesznek a legintenzívebbek. Fontos megemlíteni továbbá, hogy a szívbetegek állapota is romolhat - ha ön is érintett, akkor napközben próbálja kerülni a megerőltető tevékenységeket! Többfelé párás, fülledt lesz a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők ezért nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap tartózkodjanak zárt helyen, kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le.

A sokfelé erős szél zavarólag hathat, emellett csapadékra is készülni kell, ajánlott magunkkal vinni az esernyőt! A hőérzet és a komfortérzet is romlik. A pollenterhelés a nap második felétől csökkenni kezd. A közlekedésben az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök miatt is növekszik a balesetveszély, illetve esőtől nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Vezessünk mindig az útviszonyoknak megfelelően!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: