Humánmeteo: hidegfront jön (2020.10.30.)

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül. A front és az erős szél egyaránt panaszokat okozhat.

Szombaton egy hullámzó frontrendszer érkezik térségünkbe, a hidegfrontérzékenyek intenzív tünetekre készülhetnek. A front hatására változékony lesz az idő, ez a krónikus betegeket és az időseket terheli meg leginkább. A szélterhelés szintén fokozódik, többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a légmozgás. A hő- és komfortérzet alacsony lesz, emiatt nagy a megfázásveszély. Arról, hogy pontosan milyen tüneteket okoz a frontrendszer a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Fejfájást is okozhat a holnapi időjárás. Fotó: Getty Images
Fejfájást is okozhat a holnapi időjárás. Fotó: Getty Images

Intenzív fejfájást okozhat a szél

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás és keringési problémák egyaránt felléphetnek. A szélterhelés intenzív fejfájást okoz, emellett gyakori lesz a stressz, a nyugtalanság és az ingerlékenység. A hűvös időben az ízületesek tünetei kiújulhatnak, ebben az esetben egy meleg borogatás ajánlott.

A szabadtéri tevékenységeket többfelé csapadék zavarhatja, az ország nagy részén szükség lesz az esernyőre vagy az esőkabátra. A nagy megfázásveszély miatt réteges öltözet javasolt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható, az erős nyugati, északnyugati szél pedig estére jelentősen mérséklődik.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: