Humánmeteo: hidegfront érkezik (2019.10.02.)

Csütörtökön is hidegfronti hatás érvényesül, és a front mögött tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely még mindig erős tüneteket válthat ki. A vérnyomás is ingadozhat.

Csütörtökön a szerdán érkezett hidegfront okoz még panaszokat, a hideg levegő hatására a fokozottan érzékenyebbeknél még napokig jelentkezhetnek kínzó tünetek. Sőt, a jelentkező tünetek közül egyik-másik várhatóan még fokozódik is - figyelmeztet a Meteo Klinika. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is, így a szerveztet továbbra is extra terhelés éri.

A hidegrfont többféle kellemetlen panaszt is kiválthat. Fotó: iStock
A hidegrfont többféle kellemetlen panaszt is kiválthat. Fotó: iStock

Legyengült a szervezetünk

Az előző napokban tapasztalt gyakori és erőteljes fronttevékenység sokunk szervezetét igénybe vette, ami így legyengülhetett és fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növeljük a C-vitamin-bevitelt, az étrendünkbe is igyekezzünk beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk, erős szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatásárafejfájásjelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhatunk. A megterhelő helyzet és az erős szél miatt még akkor is tapasztalhatunk alvászavarokat, ingerlékenységet és nyugtalanságot, ha nem vagyunk kifejezetten frontérzékenyek.

Jó hír, hogy a front mögött tartósan tiszta lesz a levegő, a szmogveszély nem áll fenn. A közlekedésben nedves útszakaszok és erős szél is fokozzák a balesetveszélyt!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés