Humánmeteo: hideg péntek jön (2019.10.31.)

Habár pénteken nem érkezik újabb front az ország területére, a hideg időben azonban többféle humánmeteorológiai panasz is felléphet.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint pénteken kifejezetten hideg, helyenként nyirkos reggelre számíthatunk, illetve napközben is hűvös marad az idő. A kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők emiatt fájdalmaik felerősödésére ébredhetnek, amit az érintett végtagok melegen tartásával, valamint könnyed átmozgató tornával enyhíthetnek.

Pénteken napközben is hűvös marad az idő
Pénteken napközben is hűvös marad az idő

A nap második felében már afejfájásfelerősödése lehet jellemző panasz. Bár markáns tünetek nem várhatók, ugyanakkor az elkövetkező napokban többször is visszatérhet ez a probléma. Ezzel együtt délután többfelé kisüthet a nap, amit érdemes is kihasználni a friss levegőn. Fontos persze a réteges öltözet, mert ebben az időben magasabb a megfázás kockázata.

Ami az autós közlekedést illeti, többfelé csökkenthetik a látótávolságot pára- és ködfoltok a reggeli órákban. Érdemes tehát nagyon körültekintően vezetni, tartsunk nagyobb követési távolságot, és ha szükséges, vezessünk lassabban az érintetett területeken. A derűsebb tájakon gondot okozhat az alacsony napállás melletti vakító napfény is, ezért ajánlott bekészíteni egy napszemüveget a kesztyűtartóba, mielőtt útnak indulnánk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció