Humánmeteo: hideg lesz a reggel (2020.02.05.)

Bár nem érkezik csütörtökön újabb légköri front, így is sokaknál jelentkezhetnek fronthoz köthető tünetek.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön a fokozottan érzékenyek körében melegfronti panaszok léphetnek fel. Már éjszaka is lehet alvászavarokra számítani, napközben pedig a fáradtabbnak érezhetjük magunkat a szokásosnál. Nem szűnik a fejfájás sem - elsősorban a görcsösfejfájáslehet gyakori és állandó jellegű.

Csütörtökön is sokaknál jelentkezhet görcsös fejfájás
Csütörtökön is sokaknál jelentkezhet görcsös fejfájás

A reggel kifejezetten hideg, néhol nyirkos idővel indul, illetve később is hűvös marad a levegő. Mindez a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödését okozhatja. A fájdalmak enyhítése érdekében javasolt egy könnyed, átmozgató tornával kezdeni a napot, valamint később is melegen tartani az érintett végtagokat.

Ugyan kevesebb helyen okoz már panaszokat, a hőérzetet még mindig ronthatja a szél. Jó hír ugyanakkor, hogy a légmozgás hatására az elmúlt időszakban jelentősen kitisztult a levegő, érdemes tehát kihasználni az alkalmat egy szabadban tett sétára, kirándulásra. A napsütés ellenére is hűvös időben azonban mindenképpen fontos a réteges öltözködés, amely által a megfázásveszélyt is mérsékelhetjük.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció