Humánmeteo: gyötrelmes lesz a szerda (2020.06.30.)

Bár sokan örülnek a nyári melegnek, legalább ugyanannyi embernek okozhat kellemetlenségeket a hőség, amely egyre csak fokozódik: szerdán helyenként 32-34 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála. A tartós meleg olyan tüneteket idézhet elő, mint amilyeneket a melegfront szokott.

Holnap tovább folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak, sőt, még fokozódik is a szervezetünket érő igénybevétel - írja a Meteo Klinika. A 30-34 fokos melegben fáradékonyság, tompaság hátráltathat minket a mindennapi tevékenységében, egyre gyakrabban és egyre erősebben kínozhatfejfájásés a migrén is.

Szerdán helyenként 32-34 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.
Szerdán helyenként 32-34 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Most már az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést, a nagyvárosokban hajnalra is alig hűl le a levegő. Ahol viszont 20 fok alá csökken a hőmérséklet, ott jót tesz az éjszakai szellőztetés, ami csökkenti a hőterhelést és segít a pihentető alvásban. Főleg a szívbetegeket és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, ha az érintett csoportba tartozunk, akkor napközben kerüljük a megterhelő tevékenységeket.

Fennáll a hőguta veszélye

Az UV-sugárzás értéke a déli órákban eléri a nagyon erős fokozatot, így fontos, hogy magas faktorszámú készítményekkel óvjuk bőrünk épségét. A tűző napon akár 15-20 perc alatt is komolyan leéghetünk, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis a vízfelület visszaverő hatása által. A hőguta veszélye is fennáll, ha azonban rendszeresen fogyasztunk folyadékot, nagyobb biztonságban lehetünk. A közlekedők száraz utakra, alapvetően jó feltételekre készülhetnek az utakon, de a nagy melegben sokaknál koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció