Humánmeteo: gyötrelmes lesz a szerda (2020.03.24.)

Holnap kettősfront érkezik és okoz sokunk szervezetét megterheli majd. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak.

Szerdán délkelet felől kettős front éri el térségünket, ezáltal folytatódik az orvosmeteorológiailag megterhelő időszak - figyelmeztet a Meteo Klinika. A front egész nap felettünk lesz, csak az esti órákban hagyja el térségünket északkelet felé. A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. Görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell.

A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Az északkeleti irányú szél gyakran erős lesz, ez pedig intenzív fejfájást, szokatlan feszültséget és ingerlékenységet okoz. A tüneteken enyhíthetünk, ha megpróbáljuk tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és igyekszünk nyugodt körülmények között tölteni a napot.

Görcsös fejfájásra, migrénre készüljünk holnap. Fotó: Getty Images
Görcsös fejfájásra, migrénre készüljünk holnap. Fotó: Getty Images

Ilyenkor különösen fontos áttérni kímélő étrendre, tehát kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket, helyezzük előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerünket is tartósan megerősíthetjük.

A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel vesszük körbe magunkat.

Ugyan a legjobb, amit most tehetünk, ha otthon maradunk, de amennyiben muszáj kimozdulnunk, tömegközlekedés szerint lehetőség szerint üljünk autóba. De vigyázzunk, mert napközben sokfelé havazás, havas eső és erős oldalszél nehezíti a sofőrök dolgát. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az erős szél hatására csökken a menetstabilitás, hófúvás kialakulhat, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés