Humánmeteo: gyötrelmes lesz a szerda (2020.03.03.)

Sokfelé jelentkezhetnek akár markáns kettősfronti tünetek is, melyek jelentősen megnehezítik majd az arra érzékenyek életét.

Szerdán az erősen változékony, időnként borult, csapadékos időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben inkább a keleti, északkeleti területeken - olvasható a MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzésében. Mint írják, általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamintalvászavarokis jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny valaki. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak az érintettek, ezért amennyiben erre hajlamos, akkor lehetőleg próbálja a szabad idejét pihenéssel tölteni. Érdemes előre megszervezni a napi teendőket, hiszen a kiegyensúlyozott napirend is oldhatja a zavarokat.

vérnyomás, magas vérnyomás, kettősfront, humánmeteo
vérnyomás, magas vérnyomás, kettősfront, humánmeteo

Inkább többször keveset

Ne terheljük feleslegesen az emésztőrendszerünket. Együnk inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerüljük a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket is - válasszunk inkább csirkét, halat helyettük. A tavaszi zöldségek magas vitamintartalommal bírnak, fogyasztásukkal immunrendszerünket is erősíthetjük, amire most ismét szükség van.

Jó hír az allergiásoknak

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, jelentősen csökken a pollenterhelés. Jelentős romlás sem várható még ebben egy ideig, a mostanában a legtöbb panaszt okozó mogyoró és éger virágporának légköri koncentrációjában sem számíthatunk dúsulásra.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől záporoktól nedvessé váló útszakaszok, melyek területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartsunk nagyobb követési távolságot, illetve vezessünk a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. Többfelé erős szél rontja a menetstabilitást, és a reflexidő is megnyúlik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: