Humánmeteo: görcsös szombat jön (2020.03.13.)

Bár szombaton nem érkezik időjárási front a térségbe, így sokaknál jelentkezhetnek azonban humánmeteorológiai panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint a pénteken átvonuló hidegfront mögött hideg légtömegek érik el az országot. Mindennek nyomán mérséklődik a nappali felmelegedés, illetve helyenként ismét előfordulhatnak fagyok a hajnali órákban. A lehűlésre érzékenyek gyenge hidegfronti jellegű panaszokat tapasztalhatnak, így görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket egyaránt, valamint vérnyomás-ingadozást.

Kellemetlen, görcsös panaszok léphetnek fel szombaton a hidegfrontra érzékenyek körében
Kellemetlen, görcsös panaszok léphetnek fel szombaton a hidegfrontra érzékenyek körében

Elsősorban a Dunántúlon és a magasabb fekvő területeken megerősödik az északnyugati szél, ami az arra érzékenyek körében kínzó, egész nap kitartó fejfájást válthat ki. Az érintettek nyugtalanabbak, stresszesebbek lehetnek a megszokottnál. A tünetek enyhítése érdekében fontos a megfelelő folyadékpótlás.

Bár a szabadtéri programokat nem zavarja csapadék, a változékony, szeles időben ugyanakkor romolhat a komfortérzetünk. Öltözzünk tehát kellően melegen és rétegesen, mielőtt kimozdulnánk. Jó hír, hogy a pollenterhelés némiképp csökken, mindazonáltal az allergiások tünetei így sem múlnak el teljesen. A légszennyezettség többfelé magas, a nagyobb városokban kifejezetten egészségtelen a levegő.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: