Humánmeteo: görcsös szerda jön (2019.11.05.)

Szerdán nem érkezik front, de a nyirkos és hűvös időben többeknél jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok.

Szerdán nem érkezik front térségünkbe, de a hűvös, helyenként nyirkos időben ízületi panaszok jelentkezhetnek, napközben pedig a megerősödő szél ront az élettani helyzeten - írja a Meteo Klinika. A reggeli időszakban elsősorban a Dunántúlon és északkeleten léphetnek fel kopásos eredetű ízületi bántalmak, és ezek a tünetek napközben is tartósan fennállhatnak.

Az áthaladó front mögött és az újabb kettősfront előtt a meleg- és hidegfronti jellegű panaszok nem szűnnek meg teljesen, egyeseknél görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

Egyeseknél hasi görcsök is jelentkezhetnek
Egyeseknél hasi görcsök is jelentkezhetnek

A délnyugati, nyugati irányú szél északkeleten és a Tiszántúlon erős marad, ezeken a tájakon fokozódó fejfájásra, ingerlékenységre és nyugtalanságra kell számítani. A hő- és komfortérzet a kevésbé szeles tájakon javul, a napsütés pedig jót tesz a hangulatunknak. A légszennyezettség alacsony, a nagyobb városokban lehet kedvezőtlen a levegő minősége. A közlekedés során az erős szél okozza a legnagyobb veszélyt, a szeles tájakon ugyanis csökken a gépjármű menetstabilitása.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: