Humánmeteo: görcsös péntek jön (2020.06.04.)

Pénteken markáns változásra számíthatunk, ez szinte bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket. Egy nagyon megterhelő nap vár ránk, átmenetileg extrém terhelésre kell készülni!

Pénteken a légköri helyzet nem csak a frontérzékenyeknél okozhat panaszokat, de mások szervezetét is megviselheti - hívja fel a figyelmet a Meteo Klinika. A hirtelen változás főleg a szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomáspanaszokkal küzdők állapotát ronthatja.

Az asztmások fellélegezhetnek

Estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb panaszok. Az érintettek ezért mindenképpen kerüljék a megerőltető tevékenységeket ezen a napon.

A görcsös panaszok felerősödhetnek pénteken. Fotó: Getty Images
A görcsös panaszok felerősödhetnek pénteken. Fotó: Getty Images

A levegő pollentartalma a rossz időnek köszönhetően csökken, a csapadék kimossa a virágport. Az UV-sugárzás csak a tartósabban napos tájakon lesz számottevő, többnyire inkább mérsékelt marad.

A közlekedést sokfelé nedves útburkolat nehezíti, megnövekszik a féktávolság, nehezebben irányítható a gépkocsi. Az erős, viharos szél miatt csökken a menetstabilitás, valamint letört faágak, kisebb tárgyak is az úttestre kerülhetnek, fokozott lesz a balesetveszély. Zivatarok, felhőszakadás is kialakulhat, ami miatt a szokásosnál is óvatosabban kell közlekedni.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: