Humánmeteo: görcsös lesz a csütörtök (2019.10.09.)

Csütörtök hajnalban északnyugat felől hidegfront érkezik, ami aznap át is halad felettünk. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak.

Csütörtök hajnalban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat - írja a Meteo Klinika. A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszok, amennyiben erre érzékenyek vagyunk. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlam, ami nemcsak izom- és hasi görcsök, hanem görcsösfejfájásformájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt.

Görcsös lesz a csütörtök
Görcsös lesz a csütörtök

Romlik a menetstabilitás

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve a hőérzet is a mért értékek alatt alakulhat - különösen a Kisalföldön fontos az előző naphoz képest vastagabb öltözet. A légköri szennyezőanyagok koncentrációja alacsony, országszerte tiszta lesz a levegő. A közlekedés során helyenként esőtől nedves útszakaszokkal találkozhatunk, az ország középső részén és a Dunántúlon élénk oldalszél ronthatja a menetstabilitást.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: